Jackpott!!!

I veckan damp det ner ett paket med en mycket välkommen skatt! Jag har nämligen fått tag på några gamla kubanska Davidoff. 🙂

Kubanska Davidoff

Det liksom känns att samlingen tog ett ordentligt lyft nu. Jag har letat efter dessa ett tag och nu får jag för första gången i livet chansen att smaka på de legendariska pinnarna som hjälpte Zino att bygga det gigantiska varumärke det är idag.

Cigarrerna är två stycken Chateau Margaux och en No. 1. De är väldigt milda i doften och som man ser är banden delvis gulnade och nikotin-/tjärafläckade. Man märker att mer än 20 år har satt sina spår. Lätta är dom också. James Suckling hade lite funderingar om gamla cigarrer i en av sina kolumner på Cigar Aficionado och undrarde om det verkligen är en fortsatt ”fermentering” som förändrar cigarren under dess åldrande eller om det bara är en slags långsam uttorkning. Intressant tanke.

Kubanska Davidoff

Skall man lyssna på utlåtande från olika experter och erfarna rökare, så borde Margaux fortfarande vara en riktigt god pjäs som levererar en njutbar upplevelse. Det hoppas jag på!

No. 1 lär dock ha tappat ganska mycket och är lite av ett lotteri. Vissa kan tydligen visa komplexitet (om än väldigt svagt), medan andra helt enkelt bara är smaklösa.

Jag kommer att lägga dessa säkert ett tag för att ta fram och testa vid ett bra tillfälle. Just ikväll känns det som att kasta pärlor åt svinen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: